Otvorenje Biointegre d.o.o.

Otvorenje Biointegre d.o.o.

U petak 5. svibnja u poduzetničkoj zoni Kućanica-Medinci u Slatini  pušten je u rad bioplinski pogon poduzeća Biointegra vrijedan 53 milijuna kuna.

Prema riječima gradonačelnika Slatine, Ivana Roštaša, sve je počelo prije desetak godina, kada se krenulo prvo s idejom, investicije vrijedne 53 milijuna kuna, koja je „puštena u rad” na svečanosti u petak u Poduzetničkoj zoni Kućanica – Medinci. Naime, u pogon je pušteno bioplinsko postrojenje tvrtke Biointegra kapaciteta 2,4 MW električne energije. Prema riječima predsjednika Uprave, Olega Maksimova, u planu je skorašnja izgradnja sušare za žitarice s ciljem iskorištenja toplinske energije nastale kao nusproizvod procesa proizvodnje.

Sve to moglo se čuti na prigodnoj svečanosti, kojoj je nazočio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao i član Uprave tvrtke Biointegra Pavel Levitov, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović.

Biointegra d.o.o. osnovana je prije nekoliko godina, inače sa svojim partnerima i sestrinskim tvrtkama posluje diljem Europe. Trenutno na području Slatine imaju 90 kooperanata, a u skoroj budućnosti, nakon otvorenja novog pogona, sestrinske tvrtke Bioplin proizvodnja, očekuje se da će ih imati 150.